Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Rote wand

Albin Simonič: ... smeri Kunststucke in Graue Maus

Po zelo dobrem in lepem začetku plezanja v skali v plezališčih v tem letu, je bil v soboto [29.04.] lep začetek v daljših smereh.

Krasen spomladanski Rote wand, topla in suha skala, rožice počasi pričenjajo cveteti. Plezava z Maticem, tako da si lahko izbereva še malce zahtevnejše smeri. Od smeri težjih od šest, ki so v vodniku, mi je ostala samo še Kunststucke. Smer z oceno 7+/8- leži bolj v desnem delu, tako da se je treba malo bolj potrudti pri dostopu, je pa zato malo krajša (150 m ali 4 R).
Na začetku malo iščeva dostop, začne se dober meter levo od smeri Biovandal. Najtežji del (7+) je malce zoprn, ker kar malce ''zmanjka'' grifov in se je treba zadovoljiti z malo luknjico. Drug, najtežji (7+/8-) poteka po zelo lepi plošči in je sestavljen iz dveh težjih mest. Tretji raztežaj je prav fantastičen (7-), plezava pa original (v levo). Naravnost pa poteka varianta (8-), ki tudi izgleda zelo lepa. Pa kdaj drugič. Sledi še malce lažji raztežaj, nato pa po gamsjih poteh do vrha. Smer je zelo dobro opremljena, tako da so potrebni samo kompleti.
Kot druga pa je bila na vrsti zelo lepa Graue Maus, ki sem jo plezal lansko leto.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27637

Informacije

Informacije