Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Karavanke - 02.04.14

Naravne nesreče/NH-WF: Poskusni krajevni lavinski bilten za Srednje Karavanke 55

Danes bo delno jasno, občasno tudi zmerno oblačno, oblačnost bo večinoma koprenasta. Jutri bo spet bolj vetrovno, dopoldne bo še delno jasno, čez dan pa spet bolj oblačno, temperature zraka bodo večino časa in povsod nad lediščem. Snežna odeja, razen v najvišjih delih visokogorja, ne bo več pomrznila. Nevarnost za plazove je v splošnem znatna (2. stopnje). Dnevno bo prehodno nekoliko večja na prisojah zaradi vpliva sonca. Spontano podiranje opasti bo vse pogostejše!

Stanje: V začetku tedna se je nadaljevalo pretežno jasno vreme z občasno zmerno oblačnostjo. Ta je bila sprva koprenasta, včeraj pa je bilo na nebu že več srednjih oblakov, ki pa niso pokvarili vtis lepega vremena. Pihali so šibki do zmerni vetrovi JZ do Z smeri, ki so se včeraj popoldne nekoliko okrepili Še naprej je bilo za ta čas zelo toplo vreme, najvišje dnevne temperature zraka so bile povsod nad 10 °C. Snežna odeja je pomrznila prek noči le še v visokogorju, nižje pa se je čez dan zelo omehčala ter pospešeno talila in izginjala. Na njeni površini je v prisojah nastal gnilec, tam so se pod vplivom sončevih žarkov prožili manjši plazovi mokreg

Napoved: Danes bo delno jasno, občasno tudi zmerno oblačno, oblačnost bo večinoma koprenasta. Jutri dopoldne bo še delno jasno, čez dan pa spet bolj oblačno, temperature zraka bodo večino časa in povsod nad lediščem. Še naprej bodo pihali vetrovi JZ do Z smeri, ki se bodo v noči na jutri okrepili in bili v sunkih že močni. Snežna odeja, razen v najvišjih delih visokogorja, ne bo več pomrznila. Nevarnost za plazove se ne bo spremenila in je v splošnem znatna (2. stopnje). Dnevno bo prehodno nekoliko večja na prisojah zaradi vpliva sonca. Tam se še lahko sprožijo manjši talni in nekoliko večji zdrsni plazovi. Spontano podiranje opasti bo vse pogostejše!

02.04.2014

Naslednji bilten bo 04.04.2014
Uporabljane oznake:
NH-WF | RAZmere | sneg |

Ste opazili snežni plaz?
Pomagajte nam s posredovanjem svojih opažanj in fotografij preko obrazca za vnos naravnih nesreč. Zanimajo nas vsi tovrstni pojavi, tudi plazovi, kjer ni bilo poškodovancev ali škode na infrastrukturi oz. vegetaciji; zbiranje informacij pa ni omejeno le na Karavanke. 
  Razlaga grafične podobe

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27531

Informacije

Informacije