Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Volilni občni zbor PD Kamnik 2014

PD Kamnik - Irena Mušič Habjan: Na volilnem občnem zboru PD Kamnik se nas je v petek, 21. marca 2014, v jedilnici Gimnazije ...

... in srednje šole Rudolfa Maistra v Kamniku zbralo več kot 90 članov, da bi pregledali delovanje društva v letu 2013 in spet po dveh letih izvolili organe društva (predsednika, upravni odbor, nadzorni odbor in častno razsodišče) ...

Pred uradnim delom so v kulturnem programu nastopili planinsko-dramska skupina OŠ Stranje pod mentorstvom Stanke Kočar in Mire Papež, mlade citrarke Oddelka za citre pri Glasbeni šoli Kamnik Eva Poglajen, Tina Narat in Katja Vodlan pod mentorstvom Tomaža Plahutnika, predvajali pa smo tudi kratek filmček Nad mestom se dani v priredbi Matjaža Šerkezija z lanske akademije. Za ozvočenje je poskrbel Rok Bohte, za projekcijo na platno pa Klemen Romšak. Občni zbor je vodila Irena Mušič Habjan.

Po dnevnem redu je sledilo poročilo predsednika društva Ivana Resnika o delu društva. Gospodarji in oskrbniki koč so kot vedno delali dobro, Kamniška koča je bila odprta tudi izven sezone, na Cojzovi koči pa smo imeli zaradi suše problem s pitno vodo. Šolske planinske skupine s pomočjo mentorjev lepo delajo, tudi mladinska plezalna šola je standardno dobro obiskana. Pri planinskih poteh, pa se vsako leto zgodi kaj nepredvidenega, saj narava poskrbi za delo markacistov vsakič na drugem območju. Vodniški odsek je svoje izlete izpeljal po planu. Izpeljali smo Dan planinskih doživetij ob 120-letnici PD Kamnik skupaj s PZS, izvedli svečano akademijo in izdali zbornik Korak za korakom do stodvajset let ob našem prazniku. Skupaj je bilo opravljenih in zabeleženih preko 2000 ur prostovoljnega dela, sodelovanje društva z občino Kamnik in z Društvom GRS Kamnik je bilo zgledno.

Alpinistični odsek je tudi v letu 2013 delalo uspešno, na kar kažejo kvalitetni vzponi, odprava v Albanijo, sodelovanje v SMAR reprezentanci, … Načrti za naprej so: vzdrževanje obeh koč, zamenjava oken na Cojzovi koči, zagotovitev vode na Kokrskem sedlu, skrb za planinske poti, plezalno steno, kontinuirano delo TSKO, alpinističnega odseka in športnoplezalnega odseka, sodelovanje s planinskimi skupinami na OŠ, organizirane prireditve in izleti se bodo tudi v letošnjem letu izvajali po načrtu.

Na občnem zboru smo tudi sprejeli spremenjen in dopolnjen krovni dokument društva, Pravila Planinskega društva Kamnik, ki je usklajen z Zakonom o društvih in s Statutom PZS.

Letošnji občni zbor je volilni in tako smo za mandatno obdobje 2014–2016 za predsednika zopet izvolili Ivana Resnika, za podpredsednika pa Zdravka Bodlaja. V UO imamo nova člana, Mirana Jereba in Marka Petka. Poleg teh organov smo potrdili tudi člane Nadzornega odbora in častnega razsodišča.

Občnega zbora so se udeležili in pozdravili gostje; predsednik Društva GRS Kamnik, podpredsednik Športne zveze Kamnik, predstavnik Društva upokojencev Kamnik, predstavnik markacistov MDO, predsedniki oz. predstavniki planinskih društev iz okolice.

Prijetno presenečenje nam je pripravil naš član Cene Griljc, ki je društvu podaril sliko, na kateri je naslikal tisto, česar ni več videti – bajto Pri Pastirjih, kjer ga je leta 1947 pastir tudi nahranil, ko je šel na Kamniško sedlo. Zanjo se mu najlepše zahvaljujemo.

Irena Mušič Habjan
Foto: Vladimir Habjan

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27637

Informacije

Informacije