Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Karavanke - 28.03.14

Naravne nesreče/NH-WF: Poskusni krajevni lavinski bilten za Srednje Karavanke 53

Čaka nas lep in nekoliko toplejši konec tedna. Ker bo sonce predvsem na prisojnih pobočjih snežno odejo nekoliko ojužilo, je na teh pobočjih potrebna dodatna previdnot. Splošna ocena nevarnosti je ZMERNA (2. stopnje), krajevno pa je lahko tudi stopnjo višja.

Stanje: Od srede naprej se je znova nekoliko ogrelo, vendar so temperature nad 1100 m še vedno vztrajale pod lediščem, nižje pa je bilo nekoliko topleje. Večino časa je bilo oblačno in megleno. Občasno je rosilo višje pa snežilo, vendar padavine niso bile izdatnejše. Tako je ponekod zapadlo do 2 cm novega snega. Podlaga je pomrznjena in dobro sprijeta, čez je nekaj 10 cm nesprijetega snega, ki se še ni povsem preobrazil a se kljub temu dobro drži podlage.

Napoved: V naslednjih dneh bo spet nekoliko lepše in toplejše vreme. Danes bo še oblačno in megleno, jutri in v nedeljo pa bo zopet sončno. Pihal bo šibak do zmeren severovzhodnik, ki se bo do nedelje postopoma obrnil in zapihal z jugozahoda. Temperature se bodo tudi v visokogorju znova dvignile nad ledišče. Višje temperature bodo predvsem na prisojah zgornje plasti snega nekoliko ojužile, zato na teh pobočjih v poznem dopoldnevu in popoldne velja posebna pozornost.

28.03.2014

Naslednji bilten bo 26.03.2014
Uporabljane oznake:
NH-WF | RAZmere | sneg |

Ste opazili snežni plaz?
Pomagajte nam s posredovanjem svojih opažanj in fotografij preko obrazca za vnos naravnih nesreč. Zanimajo nas vsi tovrstni pojavi, tudi plazovi, kjer ni bilo poškodovancev ali škode na infrastrukturi oz. vegetaciji; zbiranje informacij pa ni omejeno le na Karavanke. 
  Razlaga grafične podobe

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27625

Informacije

Informacije