Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Karavanke - 26.03.14

Naravne nesreče/NH-WF: Poskusni krajevni lavinski bilten za Srednje Karavanke 52

V gorah bo še oblačno in megleno, občasno lahko tudi sneži, vendar padavine ne bodo izdatnejše. Še naprej bo mrzlo. Nevarnost snežnih plazov se bo počasi zmanjševala. Splošna ocena nevarnosti je ZMERNA (2. stopnje), vendar krajevno zaenkrat še vedno ostaja ZNATNA (3. stopnje).

Stanje: Of ponedeljka se nadaljuje spremenljivo in spet nekoliko hladnejše vreme. Občasno je še deževalo, višje pa snežilo. V visokogorju je tako v teh dneh zapadlo nekaj cm novega snega. Najvišja dnevna temperatura na 1000 m je bila 3, najnižja pa -3 °C. Nad 2000 m se je termometer spustil do -6 °C, čez dan pa se je ogrelo do največ - 1. V ponedeljek je pihal zmeren vzhodni veter, ki je v torek popoldne obrnil smer in zapihal z jugozahoda. Snežna odeja je večinoma dobro sprijeta, razen novega snega, ki še ni povsem preobražen. Zaradi nizkih temperatur je snežna odeja znova tudi pomrznila.

Napoved: Do petka bo še naprej oblačno in megleno. Občasno lahko pričakujemo še manjše padavine, v visokogorju predvsem kot sneg, nižje pa kot dež, vendar padavine ne bodo izdatnejše. Pihal bo zmeren veter vzhodnih smeri, ki se bo v četrtek nekoliko okrepil, v petek popoldan pa obrnil na sever. Veter bo nesprijet sneg še prenašal in gradil klože. Še naprej bo hladno. Temperatura 1000 m bo 0, na 2000 m pa okoli -7 °C.

26.03.2014

Naslednji bilten bo 28.03.2014
Uporabljane oznake:
NH-WF | plaz | RAZmere | sneg | vreme |

Ste opazili snežni plaz?
Pomagajte nam s posredovanjem svojih opažanj in fotografij preko obrazca za vnos naravnih nesreč. Zanimajo nas vsi tovrstni pojavi, tudi plazovi, kjer ni bilo poškodovancev ali škode na infrastrukturi oz. vegetaciji; zbiranje informacij pa ni omejeno le na Karavanke. 
  Razlaga grafične podobe

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije