Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Karavanke - 12.03.14

Naravne nesreče/NH-WF: Poskusni krajevni lavinski bilten za Srednje Karavanke 46

V naslednjih dneh se bo nadaljevalo lepo pomladansko vreme. Snežna odeja je večinoma dopro sprijeta. Nevarnost snežnih plazov ostaja ZMERNA (2. stopnje). Trenutno so nevarna predvsem južna pobočja, kjer se bodo v naslednjih dneh še pojavljali talni plazovi.

Stanje: Začetek tedna je bil suh in sončen. Jutra so bila hladna. Temperatura je tudi v dolinah ponekod padla pod ledišče, čez dan pa se je povsod ogrelo in se tudi v visokogorju povzpele malo nad ledišče. Pihal je šibak veter severovzhodne do vzhodne smeri. Snežna odeja v visokogorju je še precej debela in dobro preobražena. Čez dan jo predvsem na prisojnih pobočjih nekoliko ojuži sonce, čez noč pa ponovno zmrzne. Predvsem na vetru izpostavljenih predelih pa je zgornja plast povsem pomrznjena.

Napoved: Še naprej se bo nadaljevalo sončno in precej pomladansko vreme. Še topleje bo. Temperatura na 1500 m bo okoli 5 na 2000 pa okrog 2 °C. Pihal bo šibak veter severnih do severovzhodnih smeri. Ker se bo vedno bolj ogrevalo, lahko pričakujemo spontano plazenje predvsem na prisojnih pobočjih, kjer se lahko pojavijo posamezni talni plazovi različnih velikosti. Ponekod so začetne razpoke že vidne.

12.03.2014

Naslednji bilten bo 14.03.2014
Uporabljane oznake:
NH-WF | RAZmere | sneg |

Ste opazili snežni plaz?
Pomagajte nam s posredovanjem svojih opažanj in fotografij preko obrazca za vnos naravnih nesreč. Zanimajo nas vsi tovrstni pojavi, tudi plazovi, kjer ni bilo poškodovancev ali škode na infrastrukturi oz. vegetaciji; zbiranje informacij pa ni omejeno le na Karavanke. 
  Razlaga grafične podobe

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

1 komentarjev na članku "Karavanke - 12.03.14"

Manca Volk Bahun,

Ker jo vsake toliko časa malo zagode tehnika, dodajamo še to, da si pravo vremensko napoved lahko pogledate na: http://www.meteo.si/met/sl/weather/bulletin/mountain/ (Zelenica).

Pa lep in varen teden!

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27662

Informacije

Informacije