Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

DP posamezno 2014

Nejc Kuhar: V nedeljo je bilo nad Logarsko, v organizaciji GRS Celje, državno prvenstvo posameznikov v TTS.

Tekma si je res zaslužila ta naziv, saj so organizatorji pripravili lepo traso, služilo pa nam je tudi vreme in razmere. Brez slabe vesti lahko rečem, da je bila to najlepša tekma v turnem smučanju doslej na slovenskih tleh.
Štart tekme je bil v Logarskem kotu in začetnemu, položnemu delu, je sledil pomrznjen vzpon do vrha slapu Rinka, kjer smo za dobrih 50 višinskih metrov smuči dali na nahrbtnik. Nato smo nadaljevali mimo GRS koče in po levi strani velik Okrešeljske doline dosegli Savinjsko sedlo. Zadnjih 50 višinskih metrov je bilo potrebno zopet s smučmi na nahrbtniku, nato nekaj besed z organizatorji in čudovit (seveda hiter) spust nazaj do GRS koče, kjer smo ponovno zapregli pse. Sledilo je še 250 višincev na Okrešeljsko glavo, zopet zadnji del peš skozi zanimivo grapo, nato pa zanimiv spust v cilj pri GRS koči. Nabralo se je za 1350 višinskih metrov vzponov in skupno 9km, v času 1 h 15 min.
Po tekmi nam razmere in vreme niso dovolile takojšnjega povratka v dolino, zato smo se sprehodili še enkrat do Turskega žleba in nato odsmučali nazaj v Logarsko na zasluženo kosilo in prijetno druženje.

Rezultati: 1. Nejc Kuhar (1 h 15 min 33 sec), 2. Jure Šuligoj, 3. Luka Mihelič, 4. Klemen Triler, 5. Tone Karničar (prvi veteran), 6. Matic Dovžan ... vsi rezultati na Turni.si >

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27727

Informacije

Informacije