Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Zadnji poziv

...  za tečaj Snežni plazovi brez meja 2014 – nekaj mest je še prostih!

Posredujem nekaj informacij o lavinskem tečaju »Snežni plazovi brez meja 2014«, ki bo konec tega tedna, ko bo vreme kot nalašč za izobraževanje oz. izpopolnjevanje, saj bodo visokogorski in del sredogorskih vrhov v oblakih. Tečaj je brezplačen, vsak udeleženec poravna le stroške polnega penziona (28 € za člane planinskih društev in 38 € za druge). Nekaj mest je še prostih, zato pohitite s prijavami.

Najboljša zaščita pred snežnimi plazovi je preprečevanje oziroma krajše - da nismo ob nepravem trenutku na nepravem mestu! Zato vas z velikim zadovoljstvom in v imenu vseh sodelavcev Geografskega inštituta Antona Melika ZRC SAZU, ki sodelujemo pri čezmejnem projektu Naravne nesreče brez meja, vljudno vabimo na dvodnevni čezmejni tečaj varstva pred snežnimi plazovi. Zanimiv in vsebinsko bogat program dvodnevnega druženja obsega teoretični in praktični del tečaja, ki bosta potekala v planinskem domu na Zelenici (1536 m) in v bližnji okolici.

Tečaj, ki se bo začel v soboto, 1. marca, ob 9. uri, bomo pripravili in izvedli v sodelovanju z drugimi tremi projektnimi partnerji. Pri tem pa nam bodo priskočili na pomoč tudi domači gorski reševalci in planinsko društvo iz bližnjega Tržiča in Gorska reševalna zveza Slovenije. Med predavatelji bodo tako strokovnjaki kot tudi praktiki s področja varstva in zaščite pred snežnimi plazovi z obeh strani meje. Pri izvedbi nam bodo pomagali tudi sodelavci lavinskih služb sosednjih avstrijskih zveznih dežel Koroške in Štajerske. Prav zato bo tečaj še posebej zanimiv, saj imajo na področju lavinske preventive dolgoletne in bogate izkušnje. Posredujte tudi vsem, ki bi jih morebiti to zanimalo, hvala!

Pohitite s prijavami, saj je število mesto omejeno! Več informacij in program v pripetkih oz. na natural-hazards.eu.

V kolikor vas zanima, se lahko prijavite na tem docs.google.com...

 

...02.2014

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27537

Informacije

Informacije