Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 30.01.14

Predviden razvoj vremena - Opozorilo

V četrtek bo oblačno, v zahodni in osrednji Sloveniji bodo padavine. Na Primorskem bo deževalo, drugod snežilo. Popoldne se bodo padavine postopno širile tudi nad vzhodno Slovenijo. Ob morju bo čez dan začel pihati jugo. Ponoči bo sneg od juga začel prehajati v dež, ponekod bo možna poledica.
V petek bo oblačno s padavinami. Največ jih bo v zahodni Sloveniji. Na severozahodu države bo snežilo, drugod deževalo. Še se bo lahko pojavljala poledica. Ob morju bodo možne tudi nevihte, pihal bo jugo. V četrtek in petek bo predvsem v višjih legah severne Primorske in v zahodnem delu Gorenjske močno snežilo. Do petka zjutraj bo tam lahko padlo do 50 cm snega, krajevno tudi več. Snežilo bo tudi v petek čez dan, nekoliko manj pa v soboto in nedeljo.

OPOZORILO: Po podatkih dežurnega prognostika Agencije RS za okolje se bodo do konca tedna pojavljale padavine. V četrtek bo v notranjosti Slovenije snežilo. V noči na petek bo sneg počasi prehajal v dež. V petek bo po nižinah v notranjosti Slovenije deževalo, na severozahodu države pa povečini snežilo.
V soboto zvečer bo dež spet prehajal v sneg, v nedeljo bo snežilo.
Največ padavin bo v zahodni in severozahodni Sloveniji, na severovzhodu pa manj. Do petka zjutraj bo v višjih legah severne Primorske in predvidoma v zahodnem delu Gorenjske zapadlo okoli 50 cm snega, lokalno tudi več. Obilo snega bo na severozahodu države verjetno tudi ob koncu tedna.
Padavine bodo ponehale šele v ponedeljek.

Uporabljane oznake: Bilten|GRS|nesreča|plaz|RAZ|sneg|vreme|


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe  

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 

Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]
► Napoved za pohodnike/gore
Vremensko okno
Kamere
slika s Kredarice | spletne kamere


Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

2 komentarjev na članku "Bilten URSZR – 30.01.14"

Jaka Ortar,

O resnosti razmer v Zahodnih Julijskih Alpah priča tudi zadnji lavinski bilten FJK, ki ima jutri za ves gorski svet razglašeno 5. (!!!) stopnjo nevarnosti proženja snežnih plazov. shrani/odpri.si / regione.fvg.it (PDF)

Kot kaže, bo količina padavin v tem poslabšanju res izjemno velika zahodno od nas, morda regionalno na zahodu FJK in na vzhodu Benečije (južne Karnijske Alpe in južni Dolomiti) celo rekordna. V visokogorju bo tam padlo (vsota 24-urnih višin novozapadlega snega) več kot 2 m snega.


Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije