Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Zopet nesreča na Jelovici

Slovenec (1904): Poroča se nam

Dne 28. jan. je šel gospodar Flip [Filip?], posestnik na Njivici, s tremi brati na Jelovico nad Kamno gorico spravljat hlode. Ker pa je ležal nad meter visok sneg na hlodih, so jih kar izpod snega vlekli, da je nastal »tunel« pod snegom. Dva brata sta naložila in odpeljala, gospodar pa je s tretjim bratom zlezel pod snežni obok in pehal hlode na prosto. Kar zahrešči težka plast snega nad njima ter oba pritisne na hlode. K sreči je nad enim zijala velika razpoka, skozi katero je pomolil glavo in tako v precepu čakal rešitve.

Prva dva brata pa se začudita, kje se druga dva toliko časa mudita, in ju gresta nazaj iskat. Oni, ki je imel glavo prosto, je bil še živ, gospodar pod snegom pa že mrtev. Nesrečneža so prepeljali v kamnogoriško mrtvašnico, kjer se vrši zdravniški ogled. Mrtvec je oče sedmerih otrok.

Kdaj se bodo kmetje spametovali, da ne bodo lazili pod sneg po — smrt!

Slovenec, 1. februar 1904


Drobiž z Gorenjskega 
Ponesrečil se je dne 28. m. m. [minulega meseca] na Jelovici nad Kamno gorico 51 let stari kajžar Ivan Mohorič iz Nemilj pri Kranju, ko je vlačil hlodove. Nad meter visok sneg ga je zasul in tako storil nesrečno smrt. Nesrečnik je zapustil vdovo in 6 nepreskrbljenih otrok.

Gorenjec, št. 7, 13. febr. 1904, str. 67

 01.02.1904

dLib.si


SiOG - nesreča ni zavedena

1 komentarjev na članku "Zopet nesreča na Jelovici"

Boris Štupar,

Dopis iz Gorenjca je pripravil France Malešič

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27537

Informacije

Informacije