Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Veliko dela za GRS Maribor

GRZS: Tri akcije v treh dneh

Vir: Gorska reševalna zveza Slovenije


Veliko dela za GRS Maribor


V soboto, 25. avgusta 2007, ob 14.50

je prišlo iz RECO obvestilo o hudi delovni nesreči v gozdu pod smučiščem Videc na severnem pobočju Pohorja (800 m) v kateri je izgubil življenje 48 letni gozdar. Nesreča se je zgodila pri podiranju drevesa v strmem gozdu, ponesrečenec pa je imel zaščitno čelado, kar pa zaradi velikosti odlomljene veje, ki ga je zadela v glavo, ni pomagalo. Zaradi poškodb je umrl na mestu nezgode. Na kraj nesreče so odhiteli reševalci NMP ZD Maribor, policisti in nato enota GRS Maribor z nalogo transporta ponesrečenca po težko dostopnem terenu iz grape ok. 30 metrov pod gozdno cesto. V intervenciji je sodelovalo 6 članov GRS Maribor. Ponesrečeni je bil transportiran v gorskem nosilu tipa Mariner z vrvno tehniko preko vitla. Ob 16.25 smo predali ponesrečenca pristojni službi, ob 17. uri smo se vrnili v Dom reševalcev v Pekrah.

V nedeljo, 26. avgusta 2007, ob 12.15

se je pri padcu v zgornjem delu tekmovalne proge poškodoval 28 letni tekmovalec, ki je čutil močne bolečine v ledvenem delu hrbta. Zaradi teže poškodbe, mnenja dežurnega zdravnika na prireditvi in težko dostopnega terena je prišlo do odločitve, da ponesrečenca prepeljemo v UKC Maribor s helikopterjem. Ob 13.40 je prišla dežurna ekipa GRS z vojaškim helikopterjem, ki je ob pomoči članov in reševalca letalca GRS Maribor odpeljala ponesrečenca v zdravniško oskrbo.

V ponedeljek, 27. avgusta 2007, ob 9. uri

smo bili obveščeni, da policija potrebuje pomoč GRS Maribor. Na območju Hrastovca v Slovenskih Goricah je bilo potrebno preiskati hribovit pogozden teren, kjer se je predvidevalo, da bi se lahko nahajala pogrešanka iz varovanega Zavoda Hrastovec. Iz varovanega Zavoda je namreč že dan poprej odšla varovanka in se ni vrnila, tako da je policija že v nedeljo iskala pogrešano osebo, staro 65 let. V iskanje, ki se je pričelo ob 11. uri, so bili vključeni policisti, lovci, gasilci, zaposleni zavoda, konjenika policije, helikopter in člani GRS Maribor. Pri iskanju je bil poleg policijskih psov vključen tudi pes GRS.
Po dveh urah in pol smo našli pogrešano osebo, ki je preživela noč v gozdu in je bila podhlajena, izčrpana in v slabem psihičnem stanju. Po oskrbi smo jo prenesli do ceste in predali reševalcem ZD Lenart.

Zapisal: Samo Žnidaršič


Manjkajo tri fotografije objavljene na straneh GRZS, ki sta jih posnela Karla in Igor Divjak (Totifoto)

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27661

Informacije

Informacije