Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

V nesreči pod Bočem umrl italijanski lovec

Večer, Črna kronika, Vesna Lovrec: Obračanje z džipom na ozki gozdni poti pod Bočem je bilo usodno za 67-letnega Italijana

… ki v džipu ni bil pripet in je med prevračanjem padel iz njega.

Prejšnjo soboto se je na gozdni poti proti Boču okoli 15.25 zgodila prometna nesreča, ki je bila usodna za 67-letnega italijanskega državljana. Na območju Policijske uprave Maribor je letos to že 16 smrtna žrtev v prometnih nesrečah. 39-letni domačin se je s svojim džipom namenil na vrh Boča peljati dva lovska kolega iz Italije, oba stara 67 let. Vidljivost v gozdu je bila izjemno slaba, spuščala se je megla, zato se je šofer na pol poti odločil, da bi bilo bolje, da se spustijo v dolino. Na ozki gozdni poti je pričel vozilo obračati, med vzvratno vožnjo pa se je pripetilo, da je s kolesi zapeljal čez rob cestišča, terenec je zdrsnil po pobočju in se prevrnil. Med prevračanjem je vozilo trčilo v skalo in v drevo, po približno 25 metrih pa se je zaletelo še v drugo drevo in tam obstalo na boku. Italijanski lovec, ki je sedel na sovoznikovem sedežu, v vozilu ni bil pripet z varnostnim pasom, med prevračanjem je padel iz avtomobila in se tako hudo poškodoval, da je umrl že na kraju nesreče.

Čeprav sta se v nesreči tudi druga lovca poškodovala, sta uspela priti sama iz razbitega avtomobila in poklicati na pomoč. Ker se je tragični dogodek zgodil na zakotni gozdni poti pod vrhom Boča, je gasilce, policiste in reševalce v Poljčanah pričakal lovec, ki je dobro poznal pot do ponesrečencev. Zaradi nevarnosti, da bi se avtomobilska kolesa na gozdni poti lahko zagozdila v blatu, so policisti in reševalci nekaj sto metrov pred krajem nesreče parkirali vozila in pot do ponesrečencev nadaljevali peš, ekipa gasilcev se je po gozdni poti prebijala s terenskim vozilom, na kraj nesreče je prišel tudi preiskovalni sodnik. "Ko so preiskovalci končali svoje delo, smo ekipi gorske reševalne službe nudili pomoč pri reševanju trupla in osvetlili teren. Umrlega smo nato prepeljali do gasilskega doma v Poljčanah, kjer ga je prevzelo pogrebno podjetje," je tragični izid nesreče za Večer povzel Dušan Vižintin iz Prostovoljnega gasilskega društva Poljčane, ki je vodil gasilsko intervencijo. Posledice nesreče so si gasilci ogledali tudi včeraj, a avtomobila (še) niso potegnili iz brezna, saj bodo za to potrebovali tehnično pomoč.

Policisti so povzročitelju nesreče odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da ni vozil pod vplivom alkohola. A to še ne pomeni, da za nesrečo ne bo odgovarjal. Policisti bodo namreč proti njemu spisali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti s smrtnim izidom, za kar je predpisana kazen do osmih let zapora.

Vesna Lovrec

 

Vecer.si 30.12.2013

Gorskim reševalcem so pri reševanju ponesrečenca iz globeli pomagali prostovoljni gasilci iz Poljčan.

Gorskim reševalcem so pri reševanju ponesrečenca
iz globeli pomagali prostovoljni gasilci iz Poljčan.
(PGD Poljčane)

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27671

Informacije

Informacije