Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Med naj prostovoljci štirje Primorci

Primorske novice: PRIMORSKA ► Blažen med tremi ženskami je predsednik Obalnega planinskega društva (OPD) Aldo Zubin.

Pred jutrišnjim mednarodnim dnem prostovoljstva so včeraj podelili plakete Državnega sveta RS trinajstim najzaslužnejšim prostovoljcem letošnjega leta. Med njimi so tudi štirje Primorci, trije iz slovenske Istre in Pivčanka.

V Planinski zvezi Slovenije, ki ga je predlagala za naj prostovoljca, menijo, da je obalnemu društvu od leta 2008, ko je prevzel predsedniške vajeti, prinesel pomemben preskok v delovanju in prepoznavnosti. S svojim tehničnim znanjem je društvu pripomogel tudi do tehnične opreme, z delovno zagnanostjo pa pomembno prispeval k ureditvi in označitvi številnih kolesarskih in pohodniških poti v slovenski Istri.

Ankarančanka Marija Jereb globoko spoštuje človekovo dostojanstvo in je prepričana v dobroto ljudi. Kot predsednica komisije za delo z mladimi pri koprskem Rdečem Križu in kot članica glavnega odbora RK Slovenije je dala pobudo za številne humanitarne akcije za dobrobit otrok v stiski. Zasnovala in izvedla je mnoge ustvarjalne in poučne delavnice, v katere vsako leto pritegne več kot tisoč mladih. Pod njenim mentorstvom so nastale tudi mnoge medgeneracijske aktivnosti za tesnejše humanitarno sodelovanje mladih in tistih, ki so mladi po srcu.

Na predlog Športne zveze (ŠZ) Koper je plaketo državnega sveta prejela predsednica Kajak kanu kluba Žusterna Zdenka Ponomarenko. V času njenega vodenja je klub dosegel za koprsko občino in za državo vidne športne dosežke. Skrbi za delo z mladimi, sodeluje pri dnevih odprtih vrat koprskega športa, vodi program Naučimo študente veslati, aktivna je tudi pri ŠZ Koper in pri Kajakaški zvezi Slovenije. Vse to počne prostovoljno ob rednem delu požarne inšpektorice.

Lili Primc iz Pivke je prostovoljka od osnovnošolskih let. Že kot najstnica je v domačem bloku organizirala otroke, da so pomagali sosedom, danes pa je med drugim aktivna gasilka. Svoje delo je nadgradila s pripravo programa Pomagajmo (sebi in drugim), iz katerega izpeljuje različne projekte za otroke, mlade, odrasle, starejše in ranljive skupine ter izobražuje mentorje. Skozi praktične delavnice ozavešča o pomenu evropskih vrednot, medgeneracijskega sodelovanja ter prenaša znanje o samozaščitnem in preventivnem vedenju na področju cestno-prometne, požarne in splošne varnosti. ID

Foto: Lili Primc  

04.12.2013

PZS/G-L: Aldo Zubin - prejemnik plakete ...

 

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije