Uredništvo: info@planid.org
| Registracija

Forum » Zanimive ture » Vzpon na Grintovec

Leon Kaučevič, sreda, 24. januar 2007, ob 14:26

Pozdravljeni, rad bi opravil zimski vzpon na Grintovec.
Zanimajo me razmere zgoraj, če je kdo pred kratkim bil.
Kako kaj kaže na možnost vzpona za to soboto.

Hvala-Leon

Filip Vidmar, sreda, 24. januar 2007, ob 14:50

Tudi, če je kdo "pred kratkim" bil gor, ti ne bodo njegove informacije prav nič pomagale. Počakati moramo vsaj na konec sneženja, potem pa nekaj časa zelo zelo previdno.

Leon Kaučevič, sreda, 24. januar 2007, ob 14:54

Hvala Filip, daj napiši kaj gor, če si bolj blizu, jaz sem iz štajerskega konca, seveda , ko boš kaj več vedel.
Hvala!!

Igor Zlodej, sreda, 24. januar 2007, ob 15:53

Glede na količino snega, ki je padla po gorah, kak teden ni misliti na kakšne bolj konkretne vzpone. Zdaj bo zapihal še veter in naredil zamete, klože. Napoveduje se tudi konkretna ohladitev, kar vse bo pripomoglo k temu, da se bo sneg slabo preobražal in bo velika nevarnost snežnih plazov. Že zdaj je tam okoli IV. stopnje.
Ja kje pa si bil do zdaj, ko so bile skoraj en mesec idealne razmere?

Leon Kaučevič, sreda, 24. januar 2007, ob 17:14

Zdravo Igor, ja res sem se spomnil malo prepozno, glede na situacijo.
Ker sem pred kratkim opravil šolo za športnega plezalca in je bilo vreme nenormalno lepp, sem ga izkoristil za plezanje.
Ker me vleče tudi jamarstvo, sem kar nekaj časa raziskoval jamo Belojačo pod Bočem, sedaj pa bi rad opravil kakšen vzpon v gore, bi pa rad šel v družbi kakšnega z nekaj izkušnjami, saj sem bil na Grintavcu do sedaj le poleti, ko je bil gorski tek nanj.

Igor Pavlič, četrtek, 25. januar 2007, ob 09:34

V dani vremenski situaciji internet ne pomaga, razmere so vsak dan, še bolj frekventno, drugačne, dinamične in to je to!! Že tako je čar zime v tem, da ni "nikoli" enako. Lahko da boš smučal z vrha do Doma v K.B., sam sem imel nekajkrat to srečo, lahko pa, da niti do Kokrskega sedla ne prideš! Skoraj da ni možno, da bi imel na 2000 m višinske razlike povsod dobre razmere, lahko pa imaš povsod slabe!

Andrej Kecman, četrtek, 25. januar 2007, ob 11:08

Jaz bi edino opozoril, da je Grintavec zaradi lege zgornjega pobočja hitro zelo leden. Gora je zelo lepa, a ZELO ZAHRBTNA. Grintavec ima eno najbolj žalostnih statistik glede smrtnih žrtev, v zadnjem času se skoraj vsako leto kdo smrtno ponesreči. Ostalo so povedali že predhodniki.
Previdno in vzpon poln užitkov ti želim.
LP Keco

Leon Kaučevič, petek, 26. januar 2007, ob 20:44

Hvala vsem za nasvete, bom še malo počakal, da najdem nekoga, ki je že bil gori v razmerah podobnim trenutnim.
Ta vikend bom tako malo za kondicijo jutri skočil na Boč in Donačko goro, v nedeljo pa bom poskusil prečit Pohorje , če ne bo prišlo kaj vmes.

Dajte napisat, če bo šel kdo v bližnji prihodnosti gor, ker bi se rad pridružil.

Hvala in lep pozdrav.

Leon

Leon Kaučevič, sreda, 31. januar 2007, ob 16:06

Pozdravljeni, če morda kdo razmišlja o vzponu na Grintavec v nedeljo, mi naj prosim javi!!
Hvala-Leon

Iztok Snoj, petek, 2. februar 2007, ob 08:14

Eden, ki ga zelo dobro poznam, pravi o včerajšnjih razmerah na Grintovcu tole:

Z avtom se da peljati do Žgane peči (po moje je hotel reči: Žagana peč), z verigami tudi do žičnice.. Cesta ni plužena, ampak zvožena, vendar je snega v dolini zelo malo. V gozdu je bil sneg popolnoma južen, vendar je zvečer že dobival skorjo. Do gozdne meje je bila slaba gaz, ki je ob pogledu na Kokrsko grlo (po moje je imel v mislih Kokrsko sedlo) izginila. Sneg je postal kložast in se je povečini lepo (grdo?) prediral. Prvi del nad kočo ima zelo malo snega in je povečini gol. Pri pešačenju čez luknjo (Spodnje Jame?)se je kloža še vedno predirala, vendar že manj. Višje je trše in vršni del zelo trd, vendar povsem spihan in skoraj brez snega. S seboj je potrebno imeti zimsko opremo, predvsem zaradi vršnega dela. Smuka ni videti posebej ugodna.

Pa sem ga vprašal, kaj ga je pičilo, da je šel na Grintovec. Nekaj je govoril o tem, da ni bil gor od takrat, ko se je lahko udeležil teka na Grintovec in da si je zaželel gor iti pozimi. Pa sem ga našel! Po moje je bral prav tele strani in šel prav zato na Grintovec! Da ne rečem, kako je govoril o nekem pioletku pa pioletek gor in cepinček dol, da ga bo spet lahko rabil. Po moje je moral še kaj pokonzumirati z neta, da se je lotil ene take ture, mislim da za njegovo kondicijo rahlo na meji! Zanimalo me je, zakaj ravno na četrtek. »Saj si rekel, da ti na četrtke ne boš več hodil.« Sploh mu nisem rekel tako. Ampak, da bom šel, kadar bo naneslo.

Mu rečem - hribe so lahko hudo resna zadeva. On meni nazaj: če še nobene gore nisi slišal, da bi se smejala, tudi še ne pomeni, da so vse resne. Edino, kar je resnično - v gorah je vsak hec tudi res.

Leon Kaučevič, petek, 2. februar 2007, ob 08:40

Zdravo Iztok, hvala za to poročilo, po svoje res zanimivo.
Sam bi bil bolj za varianto v družbi nekoga in ne bi rad soliral!!

Lep pozdrav-Leon

Iztok Snoj, petek, 2. februar 2007, ob 13:47

Leon, tako je prav.

Oni je itak en nakladač. Meni je rekel, da bi šel takoj in na vsak način zraven, pa ne samo on, če bi enako povabilo objavil eden takih, kot so Marjon, Pavle, Boris, Marko...

In še čisto mu ne verjamem, da je bil na vrhu. Nima slike, ker mu je menda odpovedala baterija. Mene je spraševal, če imam kakšno podobno. Po moje bodo tisti, ki bodo šli za njim, našli konec stopinj kakšnih 200 višinskih metrov pod vrhom. Mislim, da mu je zmanjkalo tudi časa. Bomo videli.

Za zimski vzpon na Grintovec pozimi ti pa garantiram, da je neprimerljivo večje doživetje od teka. Ker se tega vdojega niti ne da primerjati. Splača se ti nekoga najti, zares!

Leon Kaučevič, petek, 2. februar 2007, ob 14:02

Zdravo Iztok, ja bom potrpel, da bo kdo javil, da gre, ker bi res rad videl to čudovito zimsko idilo!!!
Lep pozdrav.
Leon

Leon Kaučevič, sobota, 3. februar 2007, ob 13:36

Pozdravljeni, če ima kdo trenutno aktualen podatek o stanju na Grintavcu, mi naj napiše.
Zanima me, kako je s snežno oddejo in če bi bil jutri priporočljiv vzpon.
Seveda me zanima, če namerava kdo jutri gor???
Hvala-Leon

Igor Pavlič, sobota, 3. februar 2007, ob 13:55

Priporočam:
http://www.zdruzenje-gvs.si/

Srečno pot!

Leon Kaučevič, sobota, 3. februar 2007, ob 14:14

Hvala Igor, bom pogledal tam!!!
Leon

Anton Grgovič, sobota, 3. februar 2007, ob 19:33

Sem Anton Grgovič. Po telefonu me je pokical neki Andrej in zaprosil ,če bi se mu lahko javili na telefon št.041372095
Lep pozdrav.

Tone

Leon Kaučevič, sobota, 3. februar 2007, ob 21:27

Zdravo Tone, sem poklical na tisto številko, mail sem videl šele zdaj, ko sem prišel domov, tako, da sem že malo pozen.
Kaj je morda omenil, za kaj gre??

Hvala-Leon