Uredništvo: info@planid.org
| Registracija

Forum » Odmevi » spletna stran gore-ljudje

Miha Šercer, sobota, 11. november 2006, ob 13:35

Že nekaj časa me žulji nov način reklamiranja na dotični spletni strani.
Medtem ko poskušaš v miru prelistati naslove oz. prebrati vsebino prispevka, na levi strani agresivno in branju zelo moteče utripajo oglasi. Je že prav, da poskuša urednik priti do nekega povračila za vložen trud, ki ga verjamem res ni malo, vendar prosim, ne na tak način!
Lahko rečem le škoda, saj bom ob nadaljevanju takšnega agresivnega oglaševanja opustil to zame res No.1 spletno stran.
Kaj torej sledi? Jumbo plakati ob poti na Triglav?
Miha

Matevž Vučer, sobota, 11. november 2006, ob 18:48

Mislim da Vas nihče ne sili v prebiranje te sicer "No. 1" spletne strani. Če boste pa opustili obiskovanje le-te, pa mislim da boste na slabšem le Vi (ko boste prikrajšani za veliko koristnih informacij in zanimivih novic).

Srečno,

Primož Auersperger, sobota, 11. november 2006, ob 21:03

Izklopite si dodatke npr. Shockwave flash object ali kaj podobnega v IE pa bo.

Anže Čokl, ponedeljek, 13. november 2006, ob 11:26

Oglasi so žal nujno zlo. Nekaj časa gre in se vlaga le lasten trud poleg katerega je potrebna tudi železna volja. Potem pa se tudi to ustavi. Potrebno je plačevati strežniški prostor, domeno in cel kup drugih vzdrževalnih stroškov. Portal kot je gore-ljudje.net je zaradi dobrega nivoja objav in vsebine ter velikega števila novic in bogatega arhiva toliko težje vzdrževati, zanj skrbeti - in to tako vsebinsko kot tehnično. Kogar motijo reklamne pasice naj strani pač ne obiskuje več. Ker niti urednik niti z njem povezani sodelavci od portala nimajo konec meseca niti tolarja več na svojem računu, jim za obisk tistih, ki jih reklamne pasice motijo - grdo rečeno - dol visi! Oglasi so nujni, da portal sploh obstaja, tako pač je.

Marko Kern, ponedeljek, 13. november 2006, ob 18:06

Morda bi financiranje teh spletnih dveri lahko olajšala prostovoljna članarina. Enkrat letno, lahko čisto simbolični znesek, anonimno, povsem prostovoljno in neobvezno.

Ne vem, kolikšen del 'proračuna' nanesejo reklamne pasice. Prostovoljna članarina bi verjetno prinesla več. Bralcev, ki nam je stran Gore-ljudje nepogrešljiva in je vsakodnevno na našem ekranu, je veliko. Večji proračun bo te strani tudi dodatno obogatil, tako vsebinsko kot tehnično, od tega bomo korist imeli vsi bralci. Večji proračun pomeni tudi večjo neodvisnost ustvarjalcev, posebno glavnega urednika in njegove vizije razvoja spletišča.

Tiste reklame zgoraj in z gorniško tematiko mene (in verjetno tudi ostale - javno se zaradi njih ni še nihče pritožil) ne motijo. Pravzaprav me tudi te 'ta nove' in utripajoče ne motijo. Bi bilo pa gotovo lepše brez njih.

Uredniku sem idejo prostovoljne članarine že večkrat predlagal, pa je vsakič zavrnil z besedami, (pišem po spominu) da je bolje denarno obremenjevati oglaševalce in sponzorje kot pa bralce.

Za razmislek.

Miha Šercer, ponedeljek, 13. november 2006, ob 19:02

Anže, se strinjam in doslej sem se le čudil kako uredniku uspeva zadevo pokriti.
Še enkrat pa poudarjam,da me ne motijo reklame same, moti me NAČIN, to je moteče utripanje reklam, kar moti bistvo uporabnosti te spletne strani - pregledovanje informacij. In to v miru, tako kot radi v miru uživamo v hribih.
Do sedaj smo verjetno vsi opazili reklame za trektrek, pa za kibubo in ostale reklame, ki so že od prej na portalu. Pa prav nič ni bilo treba da utripajo. To utripanje je zelo poceni potrošniški trik in ni v skladu z usmeritvijo portala, ki naj bi bil posvečen goram... in ljudem.

Aleksander Bjelčevič, torek, 14. november 2006, ob 11:04

Prostovoljne članarine oz. donacije poznajo npr. nekatere znanstvene spletne enciklopedije.
Če jo bo urednik uvedel, bom plačeval: kakih 500 sit mesečno (s trajnikom) "je majhen korak za bralca itd."
Aleš Bjelčevič

Franci Savenc, torek, 14. november 2006, ob 11:09

Zaenkrat, dokler ne razčistimo problema z novo verzijo spletnega mesta, le pripombi na zadnji dve pripombi.

Anže Čokl: ... jim za obisk tistih, ki jih reklamne pasice motijo - grdo rečeno - dol visi! Oglasi so nujni, da portal sploh obstaja, tako pač je.
Strinjam se le z zadnjim stavkom: brez denarja za reklamiranje ne moremo, potrebna sredstva bi nam lahko nudili morda le še pokrovitelji (generalni ali posameznih strani, ki pa jih (še) ne znamo pridobiti), ki pa bi prav tako morali imeti obeležje na naših straneh.

Mihe Šercer... moti me NAČIN, to je moteče utripanje reklam, kar moti bistvo uporabnosti te spletne strani.
Ker sami nismo uspeli pridobiti dovolj reklamnih pasic (te so mirujoče, neutripajoče), smo se nedavno za preskus priključili reklamni agenciji, ki pa nam "vriva" – kot ste opazili sami – le sedaj aktualne utripajoče.

Urednik

Blaž Grapar, torek, 14. november 2006, ob 11:15

Možna je tudi izvedba donacij prek sistema PayPal in sicer kolikor kdor hoča in kadar hoče. Torej se s tem ne obremenjuje obiskovalcev, saj donacija ni obvezna.

Donirati recimo en euro na vsake toliko časa ko nas preplavi navdih dobrote le ni tak problem. To je kar pogosta praksa na nekaterih (tujih) zanesenjaških straneh na spletu.

Bojan Turšič, torek, 14. november 2006, ob 11:42

Mislim, da nobenemu rednemu obiskovalcu te spletne strani ne bi bilo težko dati kake 2€ ali 3€ mesečno. Glede na vsebino in aktualnost spletne strani je le ta vredna vsaj toliko, če ne več.
Prepričan sem, da bi se na za ta namen odprtem računu nakapljalo kar nekaj €.
LP in obilo užitkov v gorah.....

Tomaž Kozamernik, četrtek, 16. november 2006, ob 20:54

Se prvič vključujem v kakšno diskusijo. Enostavno ne razumem zakaj se nekdo tako razburi zaradi reklamnih pasic. Živimo pač v družbi, kjer je reklamiranje nekaj običajnega, saj na prodaji reklamiranih izdelkov stoji naša ekonomija. Bodimo pošteni ina si priznajmo, da brez oglasov ostajajo le še strani, ki so v lasti države in raznih inštitucij ter tiste, ki si morebiti ne znajo pridobiti oglaševalcev. Tuje zglede pa ne bi navajal, saj je tam oglaševanja še precej več. Vse skupaj pač prinaša precej stroškov in hvala bogu, da je kdo, ki jih je pripravljen kriti. Čeprav ima svoj (legitimen) interes.
Sicer pa, ali se bomo zaradi reklamnih panojev namesto po cestah vozili po poljih? In ne gledali televizije, brali časopisov,...

Zakaj na pasice ne bi gledali kot na popestritev? Malo kaj utripa, pa ša kaj koristnega zvemo, kot na primer pri oglasu energija.si!
Pričakovati, da si bomo ob gledanju v monitor odpočili naše preutrujene oči pa je pač nesmisel, ne glede na temo našega zanimanja.

Matej Pivec, petek, 17. november 2006, ob 14:48

Mene skrbi le to, da je večina obiskovalcev te strani Gorenjcev ...
Reklame me ne motijo, zahvaljujem pa se Franciju in ostalim, ki se trudijo s portalom "gore-ljudje".

Miha Peternel, sobota, 9. december 2006, ob 15:09

Na kateri račun je danes možno nakazati prostovoljni prispevek za spletno stran gore-ljudje?

Franci Savenc, nedelja, 10. december 2006, ob 18:26

Nekaj časa sem premišljeval, kako naj reagiram, komu (in kje) naj odgovorim.
Posebnega računa v ta namen namreč nimamo in ga tudi ne predvidevamo, imamo le račun planID, d.o.o.(ustanovljene predvsem za poslovanje z reklamami, naše plačevanje uslug...), ki je: 03138-1000372236.
Urednik

Mojca Luštrek, petek, 22. december 2006, ob 08:22

"Migotanje" moti tudi mene, še bolj pa bi me motilo, če te strani ne bi bilo. In stavim, da Miha tudi. Prostovoljni prispevki so dober predlog. Kadar greste na kak "zastonjski" koncert ali drugo prireditev, kjer ni vstopnine, "dovoljeni" pa so prostovoljni prispevki, ste – posebno v domačem kraju, kjer vas vsi poznajo – tako rekoč prisiljeni kaj prispevati, sicer vas bodo (vsaj nekateri) gledali postrani. Tu pa ne bo nihče videl, da niste odprli denarnice, torej se Franci lahko zanese, da bodo prispevali le tisti, ki to res hočejo, in tako bodo njegovi pomisleki, o kakršnih poroča Marko, čisto odveč. Zdaj so ravno taki dnevi, ko nas (po Blaževo) rad "preplavi navdih dobrote" – sledimo mu!